Anne Pettersson

OM OSS

“JAG VILL SKAPA EN PLATS DÄR MÄNNISKOR KAN TRIVAS OCH MED NÄRHET TILL NATUREN VISA DE MÖJLIGHETER SOM FINNS PÅ LANDSBYGDEN”

DET VAR MÅNGA TANKAR SOM GICK RUNT I HUVUDET INNAN JAG BESLUTADE MIG FÖR ATT PÅ HELTID SATSA PÅ MITT FÖRETAG, DET KÄNNS SKÖNT ATT KUNNA UTVECKLA VERKSAMHETEN I SIN EGEN TAKT OCH MED ALLA DE MÖJLIGHETER SOM LANDSBYGD OCH NATUREN ERBJUDER.
Anne Pettersson

OM OSS

Jag som driver företaget Våffelcafé & Turism i Dannäs AB där Dannäs våffelcafé och Dannäs B&B ingår heter Anne Pettersson.

Jag startade företaget år 2010 och arbetar aktivt med att utveckla verksamheten och hitta nya samarbeten. Under årenslopp har mycket hänt och ännu finns mycket att göra för att verksamheten ska kunna växa ytterligare.

Under stora delar av året driver jag verksamheten själv. Men under högsäsongen på sommaren samt vid julbord och andra evenemang, har jag engagerade medarbetare som alla arbetat fokuserat och serviceinriktat till hjälp.

Jag är relativt ny inom området men har snabbt hittat en tydlig profil och lärt mig massor genom de duktiga medarbetare och samarbetspartners jag har. Jag har tidigare arbetat som undersköterska och arbetsterapeut, genom det har jag lärt mig mycket om kvalitet och bemötande.

Jag vill skapa en plats där människor kan trivas och med närhet till naturen visa de möjligheter som finns på landsbygden.

Historien bakom

FRÅN ROTESKOLOR TILL BYSKOLA OCH VIDARE TILL VÅFFELCAFÉ OCH BED AND BREAKFAST..

Dannäs skola byggdes och togs i bruk år 1882. Fram till år 2002 var skolan i bruk, då hade elevantalet gått ner så långt att man inte längre kunde bedriva verksamheten vidare. Byalaget som drev skolan valde istället att renovera och flytta byns förskola till skolans lokaler. Antalet barn på förskolan minskade under åren och år 2009 valde man därför att avveckla även denna del.

Anne Pettersson valde att se möjligheterna i byn och skolans gedigna byggnad, och det var då idéen om ett säsongs-café tog fart.

Den 13 maj 2010 öppnade Dannäs våffelcafé för första gången. Affärsidén med ett våffelcafé där gästerna får välja sin egen kopp ifrån samlingen i de gamla bokskåpen har blivit en stor succé!
År 2014 stod även renoveringen av skolans övervåning (tidigare kallvind och lärarbostad) klar, man har sedan dess tre stycken lantligt inredda övernattningsrum (B & B) med en verksamhet som blomstrar.

HITTA HIT